fbpx
Сьогодні
13:02 05 Чер 2018

У Нідерландах занепокоєні, що англійська "вбиває" їхню мову

Чиновники міністерства освіти Нідерландів занепокоєнні поширенням англійської мови у голландських університетах.

Про це пише DW.

"Ми не повинні дозволяти собі боятися історій, в яких інтернаціоналізація є чимось негативним, що шкодить нам", – сказала міністр освіти Нідерландів Інґрід ван Енгельшовен.

Заяви міністра пролунали на тлі закликів деяких її колег приборкати поширення курсів, які викладаються англійською мовою.

Багато хто стверджував, що голландська мова перебуває під загрозою.

Більшість програм ступенів бакалавра у Нідерландах викладається голландською мовою, а от 74% магістерських курсів пропонуються вже англійською мовою.

Близько чверті студентів, які здобувають ступінь магістра – іноземці. Критики побоюються, що вони витіснять голландських студентів.

Найбільша в Нідерландах спілка викладачів Beter Onderwijs Nederland (BON) попередила про загрозу лінгвоциду для голландської мови, якщо тенденція збережеться.

Спілка судиться з університетом Твенте і Маастрихтським університетом через "англіфікацію" освітніх курсів без поважної причини.

Два курси магістерської психології пропонуються виключно англійською мовою обома університетами, що є "збіднінням" і "небезпечною відмовою" від голландської мови, вважають у BON.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

  • Голландською говорять близько 22 мільйонів осіб у всьому світі. Це офіційна мова Нідерландів, Бельгії, Суринаму в Південній Америці і нідерландських Антильських островів.
Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: