fbpx
Сьогодні
19:03 04 Чер 2018

Вища рада правосуддя відсторонила скандального суддю-мільйонера Ємельянова

Вища рада правосуддя відсторонила від виконання обов'язків скандального суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова.

"Строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати", – йдеться в повідомленні ВРП.

Суддю Ємельянова звинувачують у тиску на суддів низки господарських судів, які він очолював.

Серед суддів, які відкрито заявляють про тиск з боку Артура Ємельянова – суддя господарського суду Києва Алла Пригунова.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року Генеральна прокуратура вручила судді підозру про незаконне втручання в діяльність судових органів і роботу автоматизованої системи розподілу судових справ. За інформацією ЗМІ,  в часи Януковича Ємельянов побудував схему, яка дозволяла в ручному режимі розподіляти справи на «потрібних», тобто лояльних суддів. Але це не єдині "заслуги" судді Ємельянова.

Скандальний суддя намагається потрапити до Верховного суду.

Ще в 2014 році Ємельянов володів 12 квартирами, проте не вказав їх в електронній декларації 2015 року. Крім цього, в активі судді – рахунки в Ліхтенштейні на 300 млн грн, корупційне походження яких українська сторона не змогла довести і в липні 2016 їх розморозили.

У жовтні 2017 року журналісти проекту Схеми з'ясували, що колишня дружина судді Ємельянова Світлана володіє елітною нерухомістю у різних куточках світу: віллою в Анталії, апартаментами в Дубаї, двома готелями у Відні, а також фірмою, яка керує трьома готелями у німецькому Франкфурті-на-Майні.

Згодом Департамент спеціальних розслідувань ГПУ порушив кримінальне провадження щодо неї за статтею "легалізація доходів, здобутих злочинним шляхом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: