fbpx
Сьогодні
20:53 04 Чер 2018

У Маска розповіли, що перша космічна турпоїздка відкладена до середини 2019 року

Корпорація SpaceX американського мільярдера Ілона Маска не зможе в цьому році здійснити комерційний політ навколо Місяця.

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal. За даними видання, перша космічна турпоїздка відкладена щонайменше до середини 2019 року, однак на ділі цей термін може виявитися навіть більш значним.

Офіційний представник корпорації Джеймс Глісон підтвердив газеті, що запуск дійсно відкладений. Причини такого рішення він не озвучив, але підкреслив, що SpaceX і раніше планує відправляти туристів в космос. За словами Глисона, інтерес до таких подорожей проявляє безліч клієнтів компанії.

Про те, що в цьому році SpaceX організовує комерційний політ навколо Місяця, раніше оголосив сам Ілон Маск. "Ми сподіваємося влаштувати кілька подібних місій. Думаю, що це буде захоплюючий захід", – відзначав мільярдер в бесіді з журналістами в лютому минулого року.

Маск також додав, що підписалися на політ два туриста заплатили за таку можливість серйозні гроші. Їх імена він називати не став, відзначивши лише, що "вони не з Голлівуду" і знайомі один з одним.

WSJ між тим звернула увагу і на той факт, що SpaceX планувала на поточний рік 28 пусків, проте на даний момент цей показник знизився на 40 відсотків, що відображає різкий спад кількості замовлень на будівництво і запуск великих комерційних супутників.

Нагадаємо, в 2016 році Ілон Маск заявив, що в 2024 році може відбутися перший пілотований політ до Марса. Якщо місія пройде успішно, то корабель з екіпажем досягне Марса в 2025 році. Втім, цілком можливо, що і цей запуск буде перенесений на більш пізній термін.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: