fbpx
Сьогодні
10:37 04 Чер 2018

Це все літо. В Україні знову подорожчали квитки на потяги

Залізничні квитки на потяги Укрзалізниці подорожчали з 1 червня на 6% у зв'язку з настанням літнього сезону. Це сталося одразу після підвищення цін на квитки на 12% 30 травня.

Червнева зміна не є нововведенням, протягом року компанія регулярно підвищує або знижує ціну проїзду відповідно до різних календарних періодів, повідомляє ЦТС.

У кінці травня діяв коефіцієнт тарифу 1,01, тобто на 1% вище базової ставки проїзду. З червня коефіцієнт досяг рівня 1,07, тобто на 6% вище в порівнянні з попереднім періодом. Він буде діяти до кінця серпня, після чого у вересні буде застосовуватися коефіцієнт 1,02 – тобто відбудеться зниження на 5 процентних пунктів.

В кінці травня Укрзалізниця підвищила ціни на залізничні квитки на 12%. Другий етап підвищення – також на 12% – відбудеться в жовтні. У цілому в 2018 році індексація складе 25%.

Як підкреслюють в компанії, остання індексація тарифів на 12% на пасажирські перевезення проводилася в жовтні 2014 року. Тим часом до теперішнього часу фактичний ріст індексу споживчих цін склав 192,2%, індекс цін виробників промислової продукції – 206,3%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: