fbpx
Сьогодні
15:07 04 Чер 2018

Транспорт майбутнього: у Каліфорнії дозволили возити пасажирів на безпілотних авто

Влада Каліфорнії дозволила компаніям, які тестують безпілотні автомобілі на території штату, перевозити пасажирів.

При цьому транспортні компанії повинні пропонувати цю послугу безкоштовно для всіх пасажирів, пише Gizmodo.

Дозвіл фактично включає в себе дві експериментальні програми: одна з яких дозволяє пасажирам їздити на автономних службових транспортних засобах з навченим водієм за кермом, а інша дозволяє пасажирам їздити на абсолютно безпілотних автономних транспортних засобах. При цьому прямо забороняються "грошові збори" для пасажирів.

Компанії, які беруть участь в програмах, повинні передавати в департамент транспортних засобів Каліфорнії низку даних: тип двигуна, загальний пробіг, випадки ДТП, а також час очікування пасажирів між поїздками.

"Я із задоволенням запускаю ці пілотні програми в рамках розвитку системи пасажирських перевезень в Каліфорнії. Наша держава є домом для інноваційних компаній світового класу, і я з нетерпінням чекаю того, що ці послуги будуть пропонуватися з високим рівнем безпеки", – сказала комісар департаменту транспортних засобів Каліфорнії Ліана Рендольф.

Для пасажирів є кілька обмежень. Наприклад, для участі в програмі пасажиру повинно бути не менше 18 років. Крім того, не можна використовувати сервіс, щоб отримати безкоштовну поїздку в аеропорт. Самим компаніям для участі в програмах потрібно отримати ліцензію на перевезення пасажирів. Відзначається, що поки тільки одна неназвана компанія подала заявку на отримання необхідного дозволу.

Дозволи на тестування безпілотних автомобілів в Каліфорнії мають 50 компаній, в тому числі Google, Ford, Volkswagen Group of America, Mercedes Benz, Delphi Automotive, Honda, Tesla Motors, Bosch, Nissan, Cruise Automation і BMW.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: