fbpx
Сьогодні
Анонс 13:17 04 Чер 2018

Боротьба з ДТП: сьогодні під Кабміном пройде громадська акція

4 червня о 18.00 велоспільнота міста Києва збирається на громадську акцію перед Кабінетом міністрів України, для того щоб озвучити свої вимоги до уряду та Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана:

  • впровадження системи контролю за швидкістю руху шляхом встановлення фото-відео фіксації (в межах міст 50 км/год, без будь-яких «безкоштовних» підвищень на 10 км/год.)
  • прозорість процедур слідства та суду у випадках порушень , що призвели до травматизму, в тому числі випадку, який трапився з 13-річним велосипедистом
  • підвищені наземні переходи, та безумовний пріоритеті у створенні безпечних умов для пішоходів та маломобільних верств населення.
  • заборона кортежів ( крім президентського), як в усьому світі

30 травня у Києві на вул. Григоренка автомобіль збив дитину 13 років, яка переводила велосипед у руках через нерегульований надземний перехід. 1 червня – двох людей збили на зебрі на вул. Щербакова.

2 червня – в Запоріжжі машина вилетіла на тротуар вбила дитину з матір'ю. В Одесі в той же день на пішохідному переході збили жінку з маленькою дівчинкою на руках. Дитина загинула.

Зараз відсутній будь-який контроль за швидкістю, а систему фото та відео фіксації порушень обіцяють вже 3 роки.

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, за час з 2014 по 2017 на дорогах України вбито 12400 людину, покалічено понад 100 тис. людей.

ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті серед молоді у віці від 15 до 24 років і другою – серед дітей у віці від 5 до 14 років. Понад 43% загиблих є пішоходами й велосипедистами. Від відсутності контролю страждають найбільш вразливі люди – діти, люди похилого віку, люди з інвалідністю, жінки з дітьми. Контроль за швидкістю на дорогах є дуже важливим фактором для створення безпечних умов для громадян України.

Деталі події: https://www.facebook.com/events/173321486693251

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: