fbpx
Сьогодні
12:53 03 Чер 2018

США готують санкції проти країн-будівників "Північного потоку-2"

Фото: neurope.eu

Адміністрація президента США Дональда Трампа готується запровадити санкції проти енергокомпаній Німеччини і низки інших європейських країн, що беруть участь в будівництві газопроводу Північний потік-2.

Про це повідомляє американське видання Foreign Policy.

Джерела видання повідомляють, що Білий дім розглядає й інші шляхи блокування проекту Північного потоку-2, проте більшість ключових фігур в адміністрації схиляються до запровадження санкцій.

Аналогічні настрої переважають і в Конгресі США.

У Вашингтоні і багатьох східноєвропейських столицях висловлюють побоювання, що Північний потік-2, який повинен вдвічі збільшити прямі поставки газу з Росії до Німеччини, ще більше посилить залежність Західної Європи від російських енергоресурсів.

Північний потік 2 – російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу складе 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже існуючим Північним потоком – 55 млрд куб. м. газу.

Північний потік 2 пройде уздовж газопроводу Північний потік по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсвальд, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: