fbpx
Сьогодні
20:01 03 Чер 2018

Одні з найгірших у світі: Всесвітній економічний форум оцінив українські дороги

Якість українських доріг за версією Всесвітнього економічного форуму є одною з найгірших в світі – Україна посіла в відповідному світовому рейтингу 130-е місце серед 137 держав.

Про це свідчать дані індексу глобальної конкурентоспроможності (Global Competitiveness Index 2017-2018) від ВЕФ, одним з показників якого є якість доріг.

За шкалою від 1 до 7 балів (де 7 – можливості для покращення якості доріг) міжнародні експерти оцінили українські дороги на 2,4 бала. Такий же показник у Парагваю.

За оцінками ВЕФ, більш низькоякісні дороги тільки в шести країнах: Ємені, Гвінеї, Мадагаскарі, Гаїті, ДР Конго і Мавританії.

При цьому Україна за якістю доріг поступилася всім своїм географічним сусідам (Білорусь в рейтинг не включили): Угорщині (62-е місце; 4,1 бала), Польщі (65-е місце; 4,1 бала), Словаччині (73-е місце; 4,0), Росії (114-е місце; 2,9), Румунії (120-е місце; 2,7) і Молдові (128-е місце, 2,5).

Кращим дорогами в світі можуть похвалитися ОАЕ, Сінгапур і Швейцарія.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: