fbpx
Сьогодні
17:50 02 Чер 2018

Сенцову зараз колють 1 літр глюкози на день, - сестра

Українському політв'язню режисерові Олегу Сенцову, який 14 травня оголосив голодування, кожен день колють глюкозу в російській колонії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сестру режисера Наталію Каплан.

Вона уточнила, що наразы політв'язню колють один літр глюкози на день.

"Сьогодні двадцятий день голодовки Олега і, звісно, це все на тлі чотирьох років таборів, проблем зі здоров'ям, які тягнуться з дитинства. Я не думаю, що у нього все ідеально зараз – я впевнена, що все дуже погано", – повідомила сестра Сенцова під час акції на його підтримку в центрі Києва в суботу.

Разом з тим, Каплан зазначила, що марно переконувати Сенцова відмовитися від голодування, яке він почав, щоб домогтися від російської влади звільнення українських політв'язнів.

"Олег назвав цифру – 64 політв'язнів, але насправді їх набагато більше, і Олег вимагає звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають в Росії та в окупованому Криму", – заявила сестра режисера.

Вона повідомила, що більш докладна інформація з'явиться в понеділок під час наступного візиту адвоката до Сенцова. Востаннє адвокат зустрічався з режисером 15 травня.

"Це був другий день голодування, і тоді все було більш-менш. Ось він поїде в понеділок, і буде більш зрозуміло", – зазначила вона.

Сестра також розповіла, що знаходиться на зв'язку з українськими політиками, проте наразі "ніякого прогресу не бачить".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: