fbpx
Сьогодні
22:16 02 Чер 2018

На Донеччині хочуть відкрити громадський ресторан Urban Spase

У Краматорську починається дослідження з визначення потреб місцевих жителів, результатом яких може стати запуск кампанії зі створення громадського ресторану Urban Space.

Urban Space – це соціальне підприємство, ідея якого полягає в безповоротньому інвестуванні ресторану, велика частина прибутку якого буде спрямована на реалізацію проектів для розвитку міста. Про це повідомляє ГО "Інша освіта", пише "Бізнес-Схід".

Ідея створення соціального підприємства в сфері громадського харчування розроблена платформою "Тепле місто", яка в 2014 році відкрила перший Urban Space 100 в Івано-Франківську. Тоді сто осіб вклали в створення соціального бізнесу по 1000 доларів і відкрили ресторан, який віддає 80% чистого прибутку на реалізацію міських проектів.

У 2017 році за моделлю Urban Space розпочато кампанію з набору співзасновників і в Києві. За цей час вдалося знайти 500 інвесторів, управлінську компанію і приміщення для майбутнього ресторану. Відкриття соціального підприємства в Києві планується вже у вересні поточного року.

На Донеччині вже знайшлися і перші інвестори, які готові вкласти власні кошти в розвиток соціального бізнесу. Так, на своїй сторінці в Фейсбук про зацікавленість в проекті написав заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський.

Чи дійде черга до #Краматорська?Залежить від краматорчан, а також, сподіваюсь, мешканців #Словянська, #Дружківка,…

Posted by Evgeniy Vilinsky on Thursday, May 31, 2018

Більш докладно про кампанію можна дізнатися у координаторів проекту Urban Space в Краматорську:

ГО "Інша освіта" – Olia Diatel, тел: +38 050 279 86 88, e-mail: [email protected],

Платформа "Тепле місто" – Marta Gladka, тел: +38 095 0057 180, e-mail: [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: