fbpx
Сьогодні
15:01 02 Чер 2018

Банкам заборонили приймати російську банкноту та монету

Українським банкам заборонили приймати для зарахування на рахунки і обміну ще одну російську банкноту і монету.

Про це Нацбанк повідомив банкам, Укрпошті і небанківським фінустановам в телеграмі №50-0007/29807.

Під заборону потрапила банкнота у 100 рублів та монета номіналом в 3 рублі.

Причиною цього стало зображення на них Криму та об'єктів півострова, які позначаються, як російські.

Зазначається, що банкноту 100 рублів було випущену тиждень тому і присвячено Чемпіонату світу з футболу, оскільки на її зворотному боці в формі м'яча зеленим кольором зображена територія РФ разом з окупованих Кримом.

А пам'ятна монета 3 рублі, яку було запущену в обіг ще 15 березня 2018 р, присвячено Свято-Троїцькому собору у Сімферополі – також на території Кримського півострова.

Одночасно нацбанківці зажадали від українських фінансистів приймати у людей банкноту у 2000 російських рублів, яка не потрапляла під жодні заборони.

"Останнім часом до Національного банку надходять скарги від громадян про відмову банків / фінансових установ в прийомі для обміну банкнот номіналом 2000 російських рублів зразка 2017 року", – наголошується в телеграмі НБУ.

Ймовірно, проблема в тому, що російські дві тисячі ввели в грошовий обіг РФ в той же день (12 жовтня 2017р.), що й скандальну двохсотку.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: