fbpx
Сьогодні
11:57 01 Чер 2018

САП і НАБУ завершили розслідування щодо Труханова

Антикорупційні органи завершили розслідування щодо мера Одеси Геннадія Труханова та чиновників міськради, яких підозрюють у розкраданні коштів міського бюджету.

Про це повідомляє прес-центр Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У відомстві зауважили, що вважають достовірними зібрані доказів для складання обвинувального акта у кримінальному провадженні проти міського голови Одеси і посадовців міської адміністрації щодо корупції в особливо великих розмірах.

Так, вони придбали за завідомо завищеною ціною приміщеня колишнього одеського заводу "Краян".

Слідчі встановили, що ціна будівель, яка була вказана у звіті про оцінку не відповідає дійсності.

"Методика проведення оцінки була поставлена під сумнів одним із департаментів Одеської міської ради, у зв'язку з чим проект рішення про придбання приміщення за ціною 185 млн. грн було завізовано "із зауваженнями", які викладені окремим документом", – йдеться у повідомленні.

Вказану будівлю лише за 2 місяці до продажу міськраді за 185 млн грн було придбано іншою фірмою за 4 млн грн.

При цьому обґрунтування необхідності прийняття рішення про придбання цих приміщення також стосувалось начебто і реалізацією проекту "Європейська мерія", якого насправді не існувало.

У підсумку приміщення таки було придбано саме за 185 млн. грн. (за вдвічі вищою ціною, встановленою в ході розслідування), проте предмет злочину – кошти в сумі 185 млн. грн. були вчасно арештовані судом за клопотаннями антикорупційних органів.

"За дорученням прокурора детективами Національного антикорупційного бюро України 31.05.2018 вісьмом підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення", – підсумували у САП.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: