fbpx
Сьогодні
14:45 01 Чер 2018

Місія мультфільму "Мавка. Лісова пісня" – експорт української культури, - продюсер

Прем'єра анімації планується на 2020 рік.

Анімаційний фільм за мотивами п'єси Лесі Українки "Мавка. Лісова пісня"продовжує збирати попередні замовлення у світі. Так, нещодавно на кіноринку Marche du Film у Каннах пропозиції на закупівлю прав на мультфільм надійшли від Португалії, Ізраїлю, Індії, Чехії, Словаччини тощо. А в країни Близького Сходу і Північної Африки "Мавку" вже продано. Прем'єра анімації планується на 2020 рік.

Про те, як відбувається стадія предпродакшена мультфільму, та чим "Мавка" дивує країни світу, журналістам телеканалу UATV розповіла продюсерка анімаційного фільму Ірина Костюк.

"Одна з місій мультфільму – це експорт української культури. Наша візуальна мова, автентика, унікальні орнаменти, традиції, ритуали – все це нове для світу, в міжнародному кіно це раніше не показувалося. Анімація має властивість міжнародної мови, це універсальний жанр, і за рахунок цього ми експортуємо нашу культуру", – зазначила Костюк.

За словами продюсера, це не просто анімаційний фільм, а цілий всесвіт героїні Мавки.

"Ми втілюватимемо її на різних платформах: уже розробляємо анімаційні серіали, на Книжковому Арсеналі випустимо книги, скетчбук у кінообкладинці, робимо додатки, доповнену реальність, випускаємо сукні та іграшки", – поділилася гостя студії.

Також вона розповіла, що на озвучування Мавки розглядатимуть міжнародних зірок з українським корінням, щоб вони могли озвучити й український, і англійський варіант.

Музику для тізера написав етно-гурт "ДахаБраха", вони ж напишуть і головний саундтрек. "Але будуть залучатися й інші українські виконавці", – уточнила гостя.

У мультфільмі покажуть рідкісні рослини, які занесені до Червоної книги України.

"Це ще одна місія мультику – привернення уваги до проблем вирубки лісів, пралісів, зникнення багатьох видів тварин в Україні. Ми не просто пропагуємо цю тему, а й імплементуємо деяких тварин у сам ліс Мавки. Там будуть зубр, рись, чорний лелека, рослини з Червоної книги", – додала продюсерка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: