fbpx
Сьогодні
11:39 01 Чер 2018

ГПУ каже, що "Інтер" та "112" випустили фейк про захоплення заводу на Херсонщині

Генеральна прокуратура спростувала інформацію про начебто силове захоплення заводу з переробки сої у Херсонській області з боку прокуратури та поліції.

Про це повідомляє прес-центр ГПУ.

В деяких засобах масової інформації упродовж січня-травня 2018 року було оприлюднено інформацію про начебто силове захоплення заводу з переробки сої

"Зокрема сюжети з вказаної теми вийшли у програмі "Подробности" на телеканалі "Інтер" 29.01.2018, 31.01.2018, 14-15.02.2018, 21.05.2018 та 23.05.2018, а також 31.05.2018 у програма "Епізод" на телеканалі "112 Україна", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказана інформація не відповідає дійсності, оскільки жодного силового захоплення заводу з переробки сої у січні 2018 року не відбулось.

"23.01.2018 року слідчим Генеральної прокуратури України на території заводу з переробки сої проведено слідчі дії, без будь-якого силового протистояння, тим паче із застосуванням зброї", – пишуть у прокуратурі.

Роботу заводу з переробки сої, слідчий не зупиняв та ніяким чином їй не перешкоджав. Завод наразі охороняється Управлінням поліції охорони в Херсонській області.

Зазначається, що по цій справі, за клопотанням сторони обвинувачення ухвалою Печерського районного суду Києва було накладено арешт на нерухоме майно – завод з переробки сої, з метою заборони розпоряджатися ним до кінця судового розгляду.

23 січня цього року слідчий ГПУ лише передав завод на зберігання власнику спільного майна підприємства.

"Слідчий не визначав факту хто є власником ЦМК та не приймав на себе непритаманні органу досудового розслідування функції та повноваження. Таким чином оприлюднена у ЗМІ інформація щодо силового захоплення заводу з переробки сої не відповідає дійсності", – констатують у ГПУ

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: