fbpx
Сьогодні
17:22 01 Чер 2018

До Дня захисту дітей: як дотримуються прав дитини в "ДНР"

З початку агресії РФ на Донбасі пройшло чотири роки, в результаті якої були створені фейкові республіки «ЛДНР». У цей період військового конфлікту загинуло 138 дітей, плюс ще варто враховувати 80 дітей збитого військовими РФ Boeing рейсу МН17, всього – 218 дітей. Ще 250 тисяч були змушені тікати від військових дій, а на тимчасово окупованих територіях залишилося жити понад 30 тисяч дітей.

Але особливий цинізм в тому, що т.зв. «влада ДНР», під егідою Кремля, активно продовжує розмахувати фотографіями вбитих дітей за весь час військового конфлікту на Донбасі, звинувачуючи у всіх тяжких гріхах Україну.

Говорячи про порушення прав дитини на окупованих територіях Донбасу можна привести безліч прикладів. Використання школярів і студентів в пропагандистських цілях, примушування до вступу у військово-патріотичні організації, участі в різних громадських, патріотичних, соціальних акціях, флешмобах «ДНР» для красивої картинки для росЗМІ, все це інструмент пропаганди. У «ДНР» навіть не замислюються, що все це і ряд інших дій «влади» є порушенням прав дитини, за що на показовому рівні сама ж «влада», нібито бореться.

Так, залучення підлітків до незаконних бандформувань або до бойових військових дій є кричущим випадком порушення прав дитини. Ці діти є носіями переконання дорослих, мізки яких пронизані ватою до кісток, що Україна – це погано, а життя в «ДНР» – казка і ніде не добре, як тут.

«Влада ДНР» намагається різними способами замаскувати реальність буття і життя в «республіці» та показати всю красу картинки для ТВпропагандистів, що діти «ДНР» всім забезпечені. Вони, нібито, отримують повноцінну освіту, їздять на різні конкурси та відпочинок в РФ. Але ретельно ховається той факт, що з дипломами «ДНР» нікуди не беруть. Діти з ОРДЛО не можуть вчиться навіть в вузах РФ, хоча росЗМІ так барвисто описують все навпаки. Кому потрібний фейковий диплом?

Хіба це дотримання прав дитини, якщо під загрозою поганої оцінки або не здачіа іспиту вчителі тероризують дітей, якщо ті не хочуть виходити на різного роду акції або громадські роботи?

Так, виходячи на різні, незрозумілі дітям, мітинги на підтримку, наприклад, за Путіна або проти Трампа, дітей змушують грати. То їм потрібно з себе зображати змучених, побитих життям підлітків, то потрібно посміхатися і сіяти навколо радість. І що характерно – це все «добровільно».

Ну звичайно, чому ж не зробити те, що хочуть вчителі, адже загрозою є, як мінімум, погані оцінки, а як максимум – виклик до місцевої «поліції» батьків і проведення там з ними «виховної бесіди».

Які можуть бути права дітей, що проживають в квазіреспубліках? Вони навіть не можуть висловити свою точку зору, їх зобов'язали йти як стадо баранів за своїм «вождем». Терористи готують слухняних малолітніх вбивць, які не по своїй волі стали такими розлюченими і з поламаною психікою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: