fbpx
Сьогодні
17:00 01 Чер 2018

Діагноз для нас всіх. Лише 5% українців вважають важливим питання довкілля, - Семерак

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, лише близько 5% українців назвали особистими проблеми навколишнього природного середовища.

Про це у програмі «Подія Вересня» сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, зіславшись на дослідження, проведене Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту.

«Лише 5% українців однією із головних особистих проблем назвали навколишнє природне середовище. Насправді – це діагноз для нас всіх», – сказав Остап Семерак.

Він переконаний, що ситуацію може змінити лише впровадження екологічної просвіти на всіх рівнях та зміна вектору національної економіки у напрямку моделі сталого розвитку.

«Це тренди сучасного світу. Україна має значні успіхи в осучасненні національної екологічної нормативно-правової бази. Хотілося б мати такі ж успіхи в її практичній реалізації», – сказав Міністр.

Він вкотре наголосив, що системні зміни у сфері довкілля можливі лише за активної співпраці громад, влади на місцях та держави.

Зазначимо, що Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 15 по 31 березня 2018 р. Всього було опитано 2400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Допустима похибка не перевищує 2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 65.4%.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: