fbpx
Сьогодні
12:16 31 Тра 2018

З 2017 року в Україні вперше запрацювала національна "гаряча лінія" з протидії палінню

З 2017 року в Україні діє національна "гаряча лінія" з протидії палінню. Вона є безкоштовною, працює з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 15:00.

"Це дуже важливий крок, бо раніше в Україні люди, які хотіли кинути палити, мали дуже обмежені можливості отримати професійну допомогу і консультації у цьому питанні. Насправді не усі наші лікарі консультують та радять курцям кинути палити. А це дуже важливий елемент для тих людей, хто дійсно хоче кинути цю звичку. Бо припинити палити дуже важко і у фізичному, і у психологічному аспекті", – відзначила для "Рубрики" виконавча директорка ГО "Життя" Лілія Олефір.

"Ця гаряча лінія створена та підтримується завдяки Міністерству охорони здоров'я, а розробила її наша громадська організація. Ми також її підтримуємо та консультуємо, і дуже сподіваємося, що найближчому часі, можливо навіть у наступному році, ця лінія стане частиною громадського здоров'я в Україні, буде офіційно працювати на державному рівні. В кожній прогресивній державі є аналогічна гаряча лінія. Адже коли люди кидають палити, шанс того, що вони проживуть довше у хорошому здоров'ї значно вищий, ніж якщо вони будуть продовжувати палити", – розповіла експерт.

Телефон "гарячої лінії": 0-800-50-55-60

Можна подзвонити самому, або замовити дзвінок на сайті: https://stopsmoking.org.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: