fbpx
Сьогодні
20:59 31 Тра 2018

Єгор Соболєв може піти в президенти від руху Семенченка

Єгор Соболєв

Єгор Соболєв розглядає можливість висунути свою кандидатуру в президенти від "Руху Визволення" Семена Семенченка. Про це "Рубриці" повідомило джерело серед команди перемовників по висуненню єдиного опозиційного кандидата.

Нагадаємо, "Самопоміч" розглядає висування в президенти Оксани Сироїд. Сьогодні Андрій Садовий у ефірі на "Радіо НВ" наголосив, що "Самопоміч" є самодостатньою партією, яка має своє бачення розвитку країни, і підтвердив участь кандидата від неї в майбутніх президентських виборах. Про свою безпосередню участь він не заявляв.

Довідка:
Єгор Соболєв 18 років працював фінансовим і політичним журналістом. Засновник багатьох ініціатив за свободу слова і преси. Один з ініціаторів журналістського руху «Стоп цензурі!». У червні 2013 року став одним із ініціаторів створення нової політичної сили "Воля", яка стала одним з організаторів студентського Євромайдану. Єгор Соболєв був його денним комендантом. Після розгону студентського Євромайдану став одним з членів Ради Майдану, яку сформували лідери тодішніх опозиційних партій разом з громадськими активістами для координації дій. Восени 2014 року був обраний до Верховної Ради по списку "Самопомочі" (№13). Його називають головним ідеологом люстрації в Україні. У грудні 2014 року був обраний головою Комітету з питань запобігання і протидії корупції. У грудні 2017 року депутати від "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Опозиційного блоку", "Радикальної партії" проголосували за звільнення Соболєва з посади голови комітету. Відповідно до тексту рішення, Соболєв відкликаний у зв'язку з незадовільною роботою на посаді голови комітету та порушення обов'язків. Сам Соболєв пояснив звільнення бажанням зламати утворене за його допомогою антикорупційне законодавство, зокрема, ліквідувати незалежність НАБУ. Після голосування громадські активісти запустили у соцмережах флешмоб #ДякуюЄгоре.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: