fbpx
Сьогодні
14:03 31 Тра 2018

В Україні декомунізували назви сотні міст та знесли 2,5 тисячі пам'ятників комуністам

Процес декомунізації в Україні майже завершений по всій країні.

Відповідні цифри навів голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович

В Україні у процесі декомунізації перейменували 987 населених пунктів, 52 тисячі топонімів у самих населених пунктах, демонтували майже 2,5 тисячі пам'ятників, у тому числі понад 1,5 тисячі пам'ятників Леніна.

Проте, гостро стоїть питання з людьми прорадянської ідеології

"Ми розуміємо, що декомунізація – це у першу чергу ментальне переосмислення того, чим було комуністичне минуле. У цьому контексті роботи ще багато", – зазначив В'ятрович.

Він зазначив, що прийняття пакету законів із декомунізації, а особливо закону про відкриття архівів КГБ, стало головним досягненням останніх років у сфері реформи політики національної пам'яті.

Наступним кроком має стати ініціювання суспільної дискусії на національному рівні, щоб суспільство мало спільне бачення минулого.

"Я переконаний, що зараз найважливіше завдання держави – це створити умови для таких дискусій, дати певний інструментарій щоб люди могли займатись дослідженнями, щоб могли брати участь у дискусіях навколо минулого і творити спільні уявлення суспільства про минуле», – сказав він.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: