fbpx
Сьогодні
18:03 31 Тра 2018

Україна займає перше місце за контрабандою сигарет на вивіз, - експерт

Часто маніпулюють, що в Україну ввозиться багато контрабандних або контрафактних сигарет. Це не так. У нас в країнах-сусідах ціни на сигарети вищі. Тобто немає ніякого фіскального сенсу ввозити.

Про це в коментарі для «Рубрика» розповів Андрій Скіпальський, голова правління ГО «Життя», член Ради РПР.

«Насправді рівень нелегальної торгівлі порядку 2-4%. Тому що в країнах ЄС – це порядку 8%, там ціни високі. Натомість, порядку 10 млрд сигарет вивозять з України легально вироблених, але нелегальним шляхом. Ми номер один за контрабандою на вивіз. А проблема контрафактних сигарет – вона незначна», – зазначив він.

За словами експерта, по виробленню контрафактних сигарет у нас є зараз одна фабрика в Україні, яка знаходиться на окупованій території – «Хамадей». Вони завжди виробляли контрафакт і напевно гонять контрафакт до сих пір, намагаються якимось чином переправити через лінію розмежування. Але це потужності незначні і це вже питання адміністрування.

31 травня з нагоди Всесвітнього дня без тютюну на оглядовому майданчику біля Маріїнського палацу відбувся брифінг, де представники Центру громадського здоров'я МОЗ України та ГО "Життя" розповіли про загрозу куріння для здоров'я українців, а також представили ефективні інструменти зменшення поширеності куріння. Учасники наголосили на прийнятті антитютюнових законопроектів №2820 і №4030а та розвитку сервісу із відмови від куріння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: