fbpx
Сьогодні
14:13 31 Тра 2018

У мережі оприлюднили дані еко-моніторингу якості води в Україні

Державне агентство водних ресурсів України оприлюднило дані моніторингу поверхневих вод у форматі відкритих даних.

Про це йдеться на єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Дані оприлюднені за 14 основними показниками з 445 пунктів збору води на річках усіх основних річкових басейнів України за останні п'ять років.

Над цим завданням працювали фахівці Державного агентства з питань електронного урядування та проекту USAID/UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах".

Так, майже 80% населення України забезпечується питною водою з поверхневих джерел, серед них майже 75% – із річки Дніпра.

"Саме тому громадянам важливо розуміти, якою є якість поверхневих вод поблизу їхнього дому, роботи чи місць відпочинку. Ці дані також дадуть змогу громадським активістам краще розуміти вплив промислових відходів на довкілля та контролювати дотримання законодавства в екологічній сфері", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дані про якість води одні з найбільш закритих у світі. Згідно з останнім випуском Global Open Data Index, тільки 15 країн у світі публікують ці дані у відкритому та машиночитному форматі. Фінляндія робить це найбільш якісно – регулярно та в повному обсязі.

"Відтепер дані саме такої якості будуть доступними й в Україні", – обіцяють службовці.

Дані моніторингу знайдете тут.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: