fbpx
Сьогодні
16:08 31 Тра 2018

Мінфін пропонує помістити ідентифікаційний код платника податків у паспорт

Олександр Данилюк, фото "Радіо Свобода"

Міністерство фінансів розробляє законопроект про об'єднання паспорта та індивідуального податкового номеру в один документ.

Про це розповів міністр фінансів України Олександр Данилюк на зустрічі з представниками українського бізнесу.

За даними Данилюка, 38% всіх звернень, які надходять до центрів обслуговування платників податків ДФС — це звернення щодо отримання ідентифікаційного коду платника податків.

"Я думаю, що всім вже набридло всюди носити з собою цей папірець (індивідуальний податковий номер — ред.). Цю проблему треба вирішувати і системно", – зазначив він.

Він також повідомив, що для цього потрібно внести зміни до великої кількості нормативно правових актів і робота щодо цього вже почалась.

"Не треба носити з собою цей папірець. Він нічого не дає. Саме з цього ми виходимо і найближчим часом будуть результати", – додав Данилюк.

Крім цього на зустрічі з бізнесом Данилюк повідомив, що Мінфін створить мобільний додаток для сплати податків. Робота над ним уже розпочалась.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: