fbpx
Сьогодні
08:31 31 Тра 2018

Інсценування вбивства Бабченка матиме погані наслідки, - екс-посадовець Пентагона

Фото Reuters

Спецоперація СБУ з інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка може мати негативні наслідки для української влади.

Про це заявив колишній високопосадовець Міноборони США та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер в інтерв'ю "Голосу Америки".

За його словами, проведена правоохоронцями спецоперація може призвести до довготривалих наслідків, які стосуватимуться довіри до СБУ та загалом до інституцій нинішнього уряду.

"Бо, віднині люди вагатимуться. На жаль, наступного разу, коли трапиться трагедія, і журналіст чи дисидент буде вбитий, кожен візьме паузу і задумається, чи ця новина є правдивою. І це прикрий наслідок у довготривалій перспективі", – наголосив Карпентер.

Він пояснив, що Росія тим часом безсумнівно експлуатуватиме цю ситуацію і ставитиме під сумнів загалом правдивість західних джерел інформації. При цьому зараз довіра до ЗМІ та медіа у світі падає, тому такі дії зараз є особливо небезпечними

Екс-чиновник висловив сподівання, що представники СБУ завдяки своїм діям дійсно зібрали достатньо доказів проти замовників та виконавців цього злочину.

"Якщо це справді був єдиний спосіб, щоб зберегти життя людини і впіймати потенційного вбивцю, тоді ця ситуація має якусь міру виправдання. Але треба задатись питанням, чи це був єдиний спосіб так діяти. І очевидно, введення в оману ЗМІ завжди має свою ціну. Це не сходить з рук, і в даній ситуації це з рук не зійде", – підсумував Карпентер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: