fbpx
Сьогодні
16:56 31 Тра 2018

8% ВВП можна зберегти, якщо зменшити кількість курців, - головний лікар Київського міського центру здоров’я

3% ВВП зараз втрачаються від того, що люди курять. Біля 8% ВВП витрат на охорону здоров'я можна зберегти, якщо скорочувати куріння.

Про це заявив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка на брифінгі з нагоди Всесвітнього дня без тютюну, передає кореспондент "Рубрики".

На його думку, досить важливо продовжувати впроваджувати політику контролю над тютюном.

"Впроваджуємо і телефонну лінію, і навчаємо лікарів, що порада про відмову від паління – це медичне призначення. Підтримую, що наша законодавча ініціатива має забрати з очей дітей привабливість пачок, електронні сигарети і їх продаж. Сподіваємось, що народні депутати ще в цьому сезоні зможуть впровадити ці законопроекти", – підкреслив він.

31 травня з нагоди Всесвітнього дня без тютюну на оглядовому майданчику біля Маріїнського палацу відбувся брифінг, де представники Центру громадського здоров'я МОЗ України та ГО "Життя" розповіли про загрозу куріння для здоров'я українців, а також представили ефективні інструменти зменшення поширеності куріння. Учасники наголосили на прийнятті антитютюнових законопроектів №2820 і №4030а та розвитку сервісу із відмови від куріння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: