fbpx
Сьогодні
21:47 30 Тра 2018

"Якщо не можеш перемогти – очоль": як Нафтогаз арештовує активи Газпрому

Фото vgolos.com.ua

НАК «Нафтогаз України» ініціював примусове стягнення $2,6 млрд з російського «Газпрому», відповідно до рішень Стокгольмського арбітражу.

Як заявила прес-секретар НАК «Нафтогаз України» Альона Осмоловська: «З огляду на небажання "Газпрому" виконувати свої юридичні зобов'язання за остаточними рішеннями Стокгольмського арбітражу в справах щодо постачання і транзиту газу, Нафтогаз ініціював примусове стягнення присуджених йому $2,6 млрд».

Відповідно до норм міжнародного права, рішення арбітражів підлягають виконанню майже в усіх країнах світу. Однак у Москві прийняли контроверсійне законодавство, яке нібито «дозволяє» російським громадянам та компаніям не виконувати постанови міжнародних інстанцій, які знаходяться за межами РФ. Через це «Нафтогаз» вирішив вдарити там, де московській державній машині нелегко дотягнутися, звернувшись до швейцарських судів з вимогою примусового стягнення коштів, після чого швейцарська влада вже вжила заходів щодо активів «Газпрому» на території країни. Оскарження рішень «Газпромом» вже не зможе зупинити їхнього виконання на території Швейцарії.

Нагадаємо, що арешт активів за позовом «Нафтогазу» підтвердили у Nord Stream AG, конкретно були заарештовані активи покладені в Nord Stream 2, що ставить під подальші сумніви долю проекту «Північний потік-2», який вже потрапляв під атаку європейських екологів.

Крім того, сьогодні виріс борг російського Газпрому перед Нафтогазом за три місяці невиконання рішення Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма про виплату $2,56 млрд, збільшившись майже на $50 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: