Новини

В пошуках справедливого міста: у Києві пройшов перший Український урбаністичний форум

Понад 150 громадських діячів, держслужбовців та дослідників з'їхалися 25-26 травня на Український урбаністичний форум у Києві.

Темою форуму, організованого Аналітичним центром CEDOS включно з командою платформи Mistosite стало: "Що таке справедливе місто?"

"Після Майдану в Україні відбувся сплеск міських ініціатив. Так з'явилися організації та люди, які змогли об'єднатися в урбаністичний рух", – підкреслив організатор форуму, керівник проектів Аналітичного центру CEDOS Іван Вербицький. "Для нас важливо, що урбаністика – це не обговорення, які будівлі красиві, а які – ні. Йдеться про набагато більш серйозні питання. Наприклад, що таке нерівність різних соціальних груп, і як у сучасному місті можна подолати цю проблему. Саме тому на першому всеукраїнському форумі говоримо про справедливість".

Під час дослідницьких доповідей, документального театру, стратегічних сесій та обміну досвідом учасниці та учасники поверталися до теми. Мова йшла і про безхатьків, і про літніх людей, про людей з фізичними вадами, про ЛГБТКІ та про простори, дружні до дітей. Говорили і про питання соціального житла, і про громадське здоров'я містян.

Локацією заходу стала колишня кінокопіювальна фабрика, яка нині перероджена молодими реформаторами і використовується під культурні заходи.

Український урбаністичний форум – третій з низки заходів з розвитку урбаністичного руху в Україні. Започаткування руху та створення його хартії відбулося у 2016 році. Тоді ж у Львові CEDOS провів конферецію з партисипативних практик. У 2017 році аналітичний центр зібрав активних гравців руху для стратегування та випрацювання спільного плану дій на рік.

Свіжі дописи

  • Новини

Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетики: трансформатор із Ризької ГЕС та інше

Акціонерне товариство Latvenergo з метою відновлення енергосистеми України передало пакет обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У ISW зазначили, що відхід військ ЗСУ з позицій не сприяє швидким тактичним успіхам росіян

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що відхід Сил оборони з позицій від Бердичів, Семенівки та… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ показав авіаудари по місцях зосередження особового складу росіян

Військові Збройних сил України завдали ударів по місцях зосередження російських загарбників. Про враження цілей у… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще понад 1300 окупантів та 37 артсистем

Минулої доби, 28 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1300 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Війська рф понад 300 разів били по Запорізькій області: є порений та руйнування 

Загарбники впродовж доби 346 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 10 населених… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Генштаб: Сили оборони відбили 55 атак противника на Авдіївському напрямку

Українські військові утримали позиції та відбили штурми російських військ на Херсонському напрямку. Також ЗСУ відбили… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.