fbpx
Сьогодні
09:26 30 Тра 2018

В пошуках справедливого міста: у Києві пройшов перший Український урбаністичний форум

Понад 150 громадських діячів, держслужбовців та дослідників з'їхалися 25-26 травня на Український урбаністичний форум у Києві.

Темою форуму, організованого Аналітичним центром CEDOS включно з командою платформи Mistosite стало: "Що таке справедливе місто?"

форум CEDOS

"Після Майдану в Україні відбувся сплеск міських ініціатив. Так з'явилися організації та люди, які змогли об'єднатися в урбаністичний рух", – підкреслив організатор форуму, керівник проектів Аналітичного центру CEDOS Іван Вербицький. "Для нас важливо, що урбаністика – це не обговорення, які будівлі красиві, а які – ні. Йдеться про набагато більш серйозні питання. Наприклад, що таке нерівність різних соціальних груп, і як у сучасному місті можна подолати цю проблему. Саме тому на першому всеукраїнському форумі говоримо про справедливість".

Під час дослідницьких доповідей, документального театру, стратегічних сесій та обміну досвідом учасниці та учасники поверталися до теми. Мова йшла і про безхатьків, і про літніх людей, про людей з фізичними вадами, про ЛГБТКІ та про простори, дружні до дітей. Говорили і про питання соціального житла, і про громадське здоров'я містян.

форум CEDOS

Локацією заходу стала колишня кінокопіювальна фабрика, яка нині перероджена молодими реформаторами і використовується під культурні заходи.

форум CEDOS

Український урбаністичний форум – третій з низки заходів з розвитку урбаністичного руху в Україні. Започаткування руху та створення його хартії відбулося у 2016 році. Тоді ж у Львові CEDOS провів конферецію з партисипативних практик. У 2017 році аналітичний центр зібрав активних гравців руху для стратегування та випрацювання спільного плану дій на рік.

форум CEDOS

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: