fbpx
Сьогодні
15:40 30 Тра 2018

Гройсман обіцяє за місяць вирішити питання з "євробляхами", якщо йому дозволить Рада

Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв за місяць вирішити питання з автомобілями з європейської реєстрацією, якщо парламент передасть уряду ці повноваження.

Про це Гройсман заявив на засіданні Кабінету Міністрів.

"Уряд не може це врегулювати власним рішенням. Це повинен вирішувати український парламент. Але якщо парламент делегує це право уряду, я обіцяю, за один місяць ми його врегулюємо справедливим цивілізованим способом", – сказав він.

Зазначимо, що 23 травня в парламенті зареєстрували законопроект № 8398 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо лібералізації умов ввезення на територію України старих автомобілів)".

Згідно з пояснювальною запискою до документа, його головна мета – зробити автомобілі більш доступними для українців (в тому числі вирішити проблему ввезення авто з-за кордону), підвищити безпеку дорожнього руху, а також збільшити надходження до держбюджету.

Зокрема документ передбачає зниження цін на автомобілі після їх розмитнення в майже в два рази.

За даними фіскальної служби, станом на початок лютого в Україні знаходиться майже 425,4 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, з яких понад 246,4 тис. з порушенням терміну перебування.

Протягом 2017 року Україну було завезено 958,5 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: