fbpx
Сьогодні
Фото 09:27 29 Тра 2018

В уряді показали економічне згасання Криму за роки окупації

Рівень використання електроенергії на території окупованого Криму знизився на 26%  за роки окупації.

Про це розповіли у Міністерстві з питань тимчасово переміщених осіб та окупованих територій.

"Одним із методів непрямої оцінки економічного стану регіону є вимірювання рівня освітленості території в нічний час шляхом аналізу супутникових знімків", – пише прес-центр міністерства.

Зменшення рівня освітленості окупованої території Криму в нічний час за 2016 р. у порівнянні з 2012 р. може свідчити про зменшення рівня економічної активності у цей період.

Висновки зроблені за результатами аналізу даних космічної зйомки.

Загалом на території тимчасово окупованого півострову рівень освітленості знизився на 26%.

Найбільш видиме зниження рівня освітленості можна спостерігати для центральних районів Криму та для курортних містечок (Ялта, Алушта, Євпаторія – Заозерне).

В той же час супутникові знімки зафіксували найменше зниження рівня освітленості для населених пунктів, в яких розміщені об'єкти Чорноморського флоту  і Збройних сил Росії (Севастополь, Феодосія, Джанкой, Новофедорівка) і в районі будівництва Керченського мосту (острів Тузла).

У якості вихідних даних для аналізу використано інформацію космічної зйомки з супутника Suomi-NPP (США) розміщеного на ресурсі NASA Earth Observatory.

Зазначимо, що споживання електроенергії в усьому світі вважають важливим показником економічної активності. В країнах з низьким і середнім рівнем доходу зміна нічної освітленості на 1% приблизно дорівнює зміні доходу на 1%.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: