fbpx
Сьогодні
15:40 29 Тра 2018

Україна закупить у Франції 55 вертольотів за 1,5 млрд євро

Україна та Франція підписали угоду підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Планується, що вертолітний парк МВС поповниться 55 надсучасними гелікоптерами компанії Airbus Helicopters, які будуть виконувати завдання для Державної служби із надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України.

За словами очільника МВС Арсена Авакова, вже цього року Україна отримає перші чотири гелікоптери для нової служби реагування міністерства, які виконуватимуть рятувальну та медичну функції.

"Сьогодні ми підписали Угоду між французькою і українською стороною, загальна вартість якої близько 551 мільйона євро. Французька сторона в два етапи поставить в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів", – зазначив Аваков.

З 55 вертольотів буде 21 модель гвинтокрила Н22521, який має вантажопідйомність більше 10 тонн.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: аеромедична евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, антитерористичні та спеціальні операції, охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах.

Арсен Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума 1 мільярд гривень на оновлення вертолітного парку. Проте, французи погодилися надати техніку Україні у кредит під 1% річних.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: