fbpx
Сьогодні
09:15 29 Тра 2018

Пентагон опублікував доповідь про варп-двигуни і темну енергію

Міністерство оборони США опублікувало доповідь про "Варп-двигун, темну енергію і маніпуляцію додатковими вимірами".

Про це пише Business Insider.

Доповідь на 34 сторінки була написана ще у 2010 році, але опублікували її тільки зараз.

У доповіді група з десятків вчених міркують на питанням створення новітніх аерокосмічних технологій, темної енергії і подорожах через кротові нори.

На думку вчених, за допомогою енергії від "іншого виміру" можна буде долати відстані до інших зоряних систем за лічені тижні.

Вчені, що працюють на американську армію вважають, що у недалекому майбутньому людство почне розробку так званих варп-двигунів з допомогою яких кораблі будуть буквально деформувати простір і літати з надзвичайною швидкістю.

При цьому деякі фізики розкритикували доповідь учених Пентагону.

"Це просто уривки теоретичної фізики, але оформлені вони так, ніби їх можна використовувати. Звичайно, вони говорять не про езотерику, проте в найближче сторіччя інженерія не зможе такого зробити ", – розповів фізик-теоретик з Каліфорнійського технологічного університету Шон Керролл.

У фантастиці вважається, що зорельоти зможуть переміщатися з надсвітловою швидкістю, і, тим самим, долати величезні відстані завдяки варп-двигуни. Це буде можливо завдяки перерозподілу темної матерії в оточуючому середовищі корабель просторі.

При цьому позаду корабля залишається надлишок цієї матерії, а перед ним – вакуум. Це виглядає так, ніби простір перед апаратом стиснувся, а сам він перебуває в міхурі з темної енергії – це дозволяє йому бути захищеним від впливу просторових деформацій.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: