Новини

Крищенко: перша та найвірогідніша версія вбивства Бабченка – професійна діяльність

Начальник Головного управління поліції Києва Андрій Крищенко заявляє, що наразі рано говорити про конкретні версії вбивства журналіста Аркадія Бабченка, але найбільш вірогідною є його професійна діяльність.

Про це він заявив журналістам з місця вбивства, пише УП.

"Враховуючи його громадську позицію і професійну діяльність це пов'язано з його професійною діяльністю. Але після огляду ще раз місця подій і допиту свідків, можливо з'являться ще версії", – сказав він.

Крищенко також повідомив, що Бабченко не звертався до київської поліції із заявою про можливі погрози і, відповідно, не охоронявся.

"Ми поки не можемо говорити про всю картину і остаточно встановити її до деталей… він помер в кареті швидкої допомоги. Його не довезли до лікарні", – сказав він.

Крищенко не виключив, що вбивця був не один.

"Можливо були інші спільники. Слідчі зараз працюють зі свідками. Поліцейські встановлюють наявність камери відеоспостереження, проводиться слідча робота. Вона продовжиться завтра зранку, коли буде світлий час доби. Буде повторний огляд місця події і повторний обхід території", – сказав Крищенко.

Водночас речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив, що за фактом вбивство відкрите кримінальне провадження за статтею 115 ККУ "Умисне вбивство".

Аркадій Бабченко – російський журналіст, блогер. Відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань в Росії, переїхав на проживання до Праги, згодом до України.

Служив на Північному Кавказі, брав участь у першій та другій чеченських війнах. Після закінчення служби зайнявся журналістикою.

Працював військовим кореспондентом у низці російських видань, зокрема "Московський Комсомолець" і "Новая газета". Як військовий кореспондент Бабченко брав участь у війні в Південній Осетії 2008 року.

У грудні 2016 року висловлювання Бабченко про катастрофу Ту-154 над Чорним морем спричинило скандал. Журналіст висловив думку, що артисти російського ансамблю, які летіли до Сирії, недостойні співчуття.

В лютому 2017 року Бабченко повідомив, що в зв'язку з неодноразово надходили погрозами на свою адресу і на адресу його родини вирішив тимчасово покинути Росію.

З серпня 2017 по травень 2018 року мешкав у Києві. Працював на кримськотатарському телеканалі ATR. Був одружений, мав дочку.

Свіжі дописи

  • Новини

Вбивство українських військових у Німеччині: прокуратура ФРН не виключає політичного мотиву злочину

Німецька поліція затримала "чоловіка російської національності "підозрюваного у вбивстві українських військових 27 квітня в німецькому… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

СБУ повідомила про підозру гендиректору найбільшого виробника російських “Калібрів”

Служба безпеки зібрала доказову базу на Фаріда Абдрахманова – гендиректора російської компанії «Дослідне конструкторське бюро… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про Всеосяжне економічне партнерство між Урядами

26 квітня 2024 року у м. Абу Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) Перший віце-прем'єр-міністр України –… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Союзники НАТО не виконали обіцянок щодо озброєння України, але скоро ситуація зміниться, – Столтенберг

Країни НАТО не виконали своїх обіцянок щодо постачання військової допомоги Україні. Однак найближчим часом потік… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Волонтерка з Франції готувала обіди для військових та відбудовувала зруйновані росіянами будинки у Гостомелі

Волонтерка Матильда з Франції відбудовувала зруйновані росією оселі в Гостомелі та Ірпені разом з командою… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

На Київщині благодійний фонд BGV для внутрішньо переміщених осіб організував тренінги  

Благодійний фонд BGV 17 квітня організував тренінги для внутрішньо переміщених осіб у Київській області. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.