fbpx
Сьогодні
23:16 29 Тра 2018

Крищенко: перша та найвірогідніша версія вбивства Бабченка - професійна діяльність

Начальник Головного управління поліції Києва Андрій Крищенко заявляє, що наразі рано говорити про конкретні версії вбивства журналіста Аркадія Бабченка, але найбільш вірогідною є його професійна діяльність.

Про це він заявив журналістам з місця вбивства, пише УП.

"Враховуючи його громадську позицію і професійну діяльність це пов'язано з його професійною діяльністю. Але після огляду ще раз місця подій і допиту свідків, можливо з'являться ще версії", – сказав він.

Крищенко також повідомив, що Бабченко не звертався до київської поліції із заявою про можливі погрози і, відповідно, не охоронявся.

"Ми поки не можемо говорити про всю картину і остаточно встановити її до деталей… він помер в кареті швидкої допомоги. Його не довезли до лікарні", – сказав він.

Крищенко не виключив, що вбивця був не один.

"Можливо були інші спільники. Слідчі зараз працюють зі свідками. Поліцейські встановлюють наявність камери відеоспостереження, проводиться слідча робота. Вона продовжиться завтра зранку, коли буде світлий час доби. Буде повторний огляд місця події і повторний обхід території", – сказав Крищенко.

Водночас речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив, що за фактом вбивство відкрите кримінальне провадження за статтею 115 ККУ "Умисне вбивство".

Аркадій Бабченко – російський журналіст, блогер. Відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань в Росії, переїхав на проживання до Праги, згодом до України.

Служив на Північному Кавказі, брав участь у першій та другій чеченських війнах. Після закінчення служби зайнявся журналістикою.

Працював військовим кореспондентом у низці російських видань, зокрема "Московський Комсомолець" і "Новая газета". Як військовий кореспондент Бабченко брав участь у війні в Південній Осетії 2008 року.

У грудні 2016 року висловлювання Бабченко про катастрофу Ту-154 над Чорним морем спричинило скандал. Журналіст висловив думку, що артисти російського ансамблю, які летіли до Сирії, недостойні співчуття.

В лютому 2017 року Бабченко повідомив, що в зв'язку з неодноразово надходили погрозами на свою адресу і на адресу його родини вирішив тимчасово покинути Росію.

З серпня 2017 по травень 2018 року мешкав у Києві. Працював на кримськотатарському телеканалі ATR. Був одружений, мав дочку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: