fbpx
Сьогодні
15:44 29 Тра 2018

Для введення миротворців на Донбас Росію потрібно визнати стороною конфлікту, - експерт

Фото UATV

Розгортання миротворчої місії на Донбасі найближчим часом, на жаль, не буде. Відсутність прориву в Нормандському форматі і введення миротворців зараз залежить від Росії.

Про це в інтерв'ю UATV розповів директор Української політконсалтінгової групи, політичний аналітик Дмитро Разумков.

"Станом на сьогодні, без угоди РФ ввести миротворчу місію на здорових, нормальних умовах фактично неможливо. Це дуже важкий процес, фактично всі пропозиції, які звучать в Радбезі, – блокуються і вотуються РФ", – говорить політичний аналітик.

За словами експерта, є чинники, які можна було б використовувати для впливу на РФ.

"Є механізм вирішення цього питання через Генасмблею ООН. Але, на мій погляд, це малоймовірно в сьогоднішніх реаліях. Я думаю, що будуть намагатися переконати РФ піти логічним шляхом, щоб все-таки вона не блокувала це рішення. Але поки, не видно позитивних зрушень", – сказав Дмитро Разумков.

Також він зауважив, що є варіант ввести миротворців на Донбас без згоди Кремля.

"Якщо буде доведено і надано рішення суду, що МН-17 був збитий російським екіпажем, російською ракетою, російським "Буком "- все те, що і так зрозуміло, але поки не доведено в юридичній площині – тоді Росія буде визнана стороною конфлікту і втратить право вето в Радбезі ООН. Її позиції будуть сильно ослаблені щодо ситуації на Донбасі, і тоді стане набагато простіше впровадити миротворчу місію", – заявив Разумков і додав, що на це знадобиться кілька років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: