fbpx
Сьогодні
12:14 28 Тра 2018

ЄС закликав Росію взяти відповідальність за катастрофу MH17 на Донбасі

ЄС долучився до світової спільноти, яка вимагає від Росії визнати провину за збиття малазійського Боїнгу MH17 на Донбасі.

Відповідну заяву зробила представниця ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Моґеріні.

"Усі 28 держав-членів ще раз підтвердили нашу повну підтримку останніх результатів цього слідства й усіх зусиль, щоб виявити тих, хто це скоїв. Ми закликаємо Росію взяти на себе цю відповідальність і долучитися до зусиль у встановленні винних", – сказала вона.

Наприкінці минулого тижня на адресу Росії лунало чимало закликів з боку ЄС, США і НАТО визнати свою відповідальність та розпочати співпрацю для виявлення та покарання винних у трагедії в небі над Донбасом.

24 травня голова міжнародної Спільної слідчої групи (JIT) у Нідерландах заявив, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", із якого збили пасажирський літак рейсу MH17, належав 53-й бригаді військ протиповітряної оборони Росії, базованій у місті Курськ.

Як і попереджали організатори заходу, жодних відомостей про підозрюваних чи імен осіб, причетних до збиття малайзійського літака рейсу MH17 у небі над Донбасом, оприлюднено не було.

Втім, Міністерство оборони Росії заявило, що жодний російський зенітно-ракетний комплекс не перетинав кордон з Україною.

25 травня Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі MH17.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: