fbpx
Сьогодні
10:49 28 Тра 2018

Україна одна з найменш енергоефективних країн світу, - екс-посол США

Україна пасе задніх у світі за енергоефективністю економіки держави.

Про це повідомив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" Карлос Паскуаль, віце-президент компанії IHS Energy, який в 2000-2003 роках був надзвичайним і повноважним Послом США в Україні.

За його словами, в умовах інтенсивного розвитку технологій країна може скористатися перевагами технологічних трансформацій і істотно підвищити свою енергоефективність.

"Що стосується вуглеводнів, Україна знаходиться на етапі вироблення інструментів мотивації для залучення інвестицій та збільшення обсягів видобутку нафти і газу", – сказав Паскуаль.

При цьому, він відзначив проведення реформ у сфері користування надрами країни, що значно підвищило рентні платежі.

"Останнім часом ми спостерігаємо, як істотно змінилися платежі за користування надрами. Це значно підвищило конкурентоспроможність української газодобувної галузі і залучило інвестиції для збільшення видобутку", — сказав він.

Втім, Україна потребує масштабної реконструкція енергопотужностей.

"Це, відповідно, означає модернізацію інфраструктури як в області генерації електроенергії, так і в області її передачі і розподілу", – додав він.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: