fbpx
Сьогодні
18:02 28 Тра 2018

Сестра Сенцова: що стосується радянської традиції засунути трубку в шлунок – цього пообіцяли не робити

Фото Valeria Prikhodkina

Сестра українського політв'язня Олега Сенцова, Наталія Каплан, розповіла, що зараз нової інформації про стан його здоров'я немає.

"Адвокат на цьому тижні поїде туди, і буде старатися робити це мінімум раз на два тижні, і тоді буде більше інформації", – зазначила вона у коментарі для "Рубрика".

"Що стосується радянської традиції засунути трубку в шлунок – цього пообіцяли не робити. Щодо медикаментозного насильного годування – не можемо цього виключати. Але ви розумієте, що це тільки відстрочить, а не вирішить проблему стану його організму. Все одно це, ймовірно, інвалідність, з огляду на підірване здоров'я. Тому не особливо допоможе", – відзначила Наталія.

Нещодавно ще один політв'язень Олександр Кольченко написав лист Сенцову, що готовий у випадку необхідності теж оголосити голодування. Але зазначив, що вважає голодування ефективне тільки коли держава цінує свою репутацію. У випадку з Олегом Росія може проігнорувати це, але не даючи померти, застосувати примусове годування і відправити його на психіатричну експертизу.

Нагадаємо, сьогодні 15-й день, як Олег Сенцов оголосив голодування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: