fbpx
Сьогодні
14:13 28 Тра 2018

Помстилися за побратима: бійці ЗСУ знищили техніку окупантів на Донеччині

Українські військові знищили військову техніку окупантів на Світлодарській дузі у відповідь на поранення свого побратима.

Про це пише волонтер Юрій Мисягін.

"Тиждень треба починати з хороших новин. На Світлодарській дузі бойова група К-2, що входить у 54-у бригаду, помстилися за пораненого побратима і знищили бойову техніку сепаратистів", – пише волонтер.

За його словами, ця історія почалася ще 4-го травня, коли під час чергового обстрілу наших позицій, один з бійців групи К-2 був поранений.

Тоді ворог застосував проти ЗСУ бойову техніку  і під час одного з прильотів, боєприпас вибухнув недалеко, і одному з бійців групи відірвало два пальці на лівій руці.

Вся команда за погодженням з командиром вирішила вистежити, знайти і знищити цю позицію, з якою тоді вівся вогонь.

"Пройшло приблизно тиждень і по каналах зв'язку передали, що за однією з позицій 54-ї бригади зараз противником відбувається обстріл з БМП. Бійці зрозуміли, що це та сама БМП, яку вони вже намагалися знищити. Група висунулася, були підняті наші безпілотники і почалася операція", – розповідає Мисягін.

Наші бійці одразу побачили особовий склад противника, "який бігав по позиції взад-вперед", тому спочатку вирішили ліквідувати їх, потім взятися за бойову машину.

"Два попадання лягли прямо в бліндаж, потім перевели вогонь на техніку. З трьох пострілів, два лягли в трьох метрах від МТЛБ-ЗУ, а третім прямо в "ніс" їй потрапили. Вона загорілася і вогонь був переведений на БМП, що знаходиться в декількох метрах поруч в закритій позиції", – пише волонтер.

Згодом бійців повідомили, що з сусіднього "опорника" виїхала ще одна БМП і почала працювати – вона була ближче до групи, тому було прийнято рішення, що раз вже "йде робота", і все поки виходить то і її не варто оминати увагою.

"Швидко пристрілялися і з 12 пострілів 2 точно лягли в ціль. Потрапили під правий борт і під ніс",  – пише волонтер.

Група поквиталась за пораненого свого побратимах, знищивши в одному бою дві бойові машини сепаратистів.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: