fbpx
Сьогодні
15:27 28 Тра 2018

Міносвіти відновлює морські дослідження

Міністерство освіти і науки відновлює морські дослідження. Уже стартував конкурс для дослідників і створюється концепція розвитку до 2023 року.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

За словами гендиректора директорату науки Дмитра Чеберкуса у 2018 році морські дослідження внесли до списку пріоритетних.

"Водночас, готуючи програму, ми вже зараз маємо робити реальні речі для підтримки морських досліджень. Включення цієї тематики в конкурс є гарним інструментом. Виші та наукові установи МОН можуть отримати від 600 до 3 млн гривень або навіть більше на 2 чи 3 річний науковий проект. У межах таких проектів ми хочемо зібрати наших провідних вчених, а також дати сигнал науковій молоді, що цей напрям буде й надалі в пріоритеті", — підкреслив Дмитро Чеберкус.

Гендиректор зазначає, що така новація є дуже важливою, адже незаконна анексія Криму Російською Федерацією завдала критичних втрат українському науково-дослідному потенціалу в цій сфері.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: