fbpx
Сьогодні
11:33 28 Тра 2018

Кабмін на таємному засіданні відібрав у Мінфіна фіскальну службу, - ЗМІ

Кабінет міністрів України провів таємне засідання на якому ухвалив перепідпорядкування фіскальної служби уряду.

Про це йдеться у журналістському розслідування "Дзеркала тижня".

"Кабмін усе ж таки проголосував за перепідпорядкування ДФСУ прямо Кабміну в обхід Мінфіну, за аналогією з Держаудитслужбою. Коли це рішення буде юридично оформлене, Гройсман зможе управляти фіскалами напряму, окремими дорученнями, без зайвих очей і контролю", – пишуть журналісти.

Зазначається, що Мінфін вже два роки намагається провести реформу фіскальної служби, аби розірвати корупційні ланцюжки між регіональними підрозділами служби й кінцевими бенефіціарами в столиц.

Проте, тепер у Мінфіна взагалі відібрали з підпорядкування дане відомство.

"Позбутися Данилюка давно хотіли і Гройсман, і Порошенко. Першого не влаштовує, що міністр фінансів став між прем'єром і фіскальною службою, другого — що Данилюк не погодив із президентом позов Приватбанку проти екс-власників, позбавивши гаранта солодкого вибору "доїти чи добити" Коломойського. І це тільки маленька верхівка айсберга проблем у взаєминах очільника Мінфіну як із прем'єром, так і з президентом", – пише видання.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: