fbpx
Сьогодні
17:53 28 Тра 2018

Інноваційне мистецтво: вуличним музикантам Лондона можна буде жертвувати через термінал

Влада Лондона спільно зі шведською компанією iZettle запустили програму, що дозволяє вуличним музикантам приймати пожертвування за допомогою безконтактних платежів.

Про це повідомляє BBC.

Музиканти зможуть підключити до смартфонів компактні термінали, налаштовані на списання певної суми за допомогою безконтактних платежів із банківських карт або смартфонів.

"Тепер ще більше жителів Лондона зможуть допомогти талановитим вуличним артистам. Щоб зберегти статус світової столиці музики, нам життєво необхідно підтримувати майбутніх зірок", – зазначив мер Лондона Садок Хан.

Професійна вулична співачка Шарлотта Кепмбелл, яка бере участь тестуванні нової системи, зазначила значне зростання свого заробітку. Перехожі могли пожертвувати їй 2 фунти, що становить близько 2,7 доларів.

"У лондонців часто немає дрібних грошей у кишені, а з купюрами вони розлучаються не дуже охоче. Запроваджена міською владою безконтактна система оплати, судячи з перших експериментів, вирішує цю проблему", – йдеться у повідомленні.

Найближчими місяцями можливість збирати пожертви таким способом з'явиться у артистів у всіх районах Лондона, повідомляє організація вуличних музикантів Busk in London, яка розробляла систему разом з iZettle.

В середині травня стало відомо, що стартап iZettle був придбаний платіжним сервісом PayPal за $2,2 млрд. Ця угода стала найбільшою в історії PayPal.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: