fbpx
Сьогодні
08:53 27 Тра 2018

Україна розраховує на підтримку Грузії у створенні автокефалії

Україна розраховує на підтримку Святішого Патріарха Іллі II і Грузинської православної церкви у прагненнях українців до створення української православної автокефальної церкви.

Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, повідомляє прес-служба парламенту.

"Ми дуже розраховуємо на підтримку і Патріарха, і Грузинської православної церкви у прагненні України і всіх українців до створення Української православної автокефальної церкви. Сподіваюся, що на рівні президента і спікера ця ідея підтримана повністю, і я дуже сподіваюся, що і Патріарх цю ідею підтримає", – сказав Парубій на брифінгу, перебуваючи в Грузії з нагоди святкування 100-річчя Першої Республіки Грузія.

Він зазначив, що планує обговорити питання про підтримку автокефалії України і з президентом Грузії, і з головою парламенту, і зі Святішим Патріархом Ілією II, тому що "підтримка грузинською православною церквою української автокефалії є дуже важливою". За його словами, ці питання вони обговорять як світська влада.

"Ми ні в якій мірі не прагнемо втручатися в релігійну сферу. Ми можемо тільки відображати інтерес і бажання українців і грузин", – додав голова Верховної Ради.

Парубій також висловив надію, що коли буде прийнято рішення про Томос, то Україна отримає підтримку, в тому числі, і Грузинської автокефальної православної церкви.

Голова ВРУ зазначив, що, на превеликий жаль, церкву використовують як політичний інструмент для пропаганди так званого "русского мира", для пропаганди агресії та вбивства українців.

"І, наголошуючи на цих аспектах, які безпосередньо стосуються світської влади і безпеки української держави, і безпеки кожного громадянина, ми наголошуємо на важливості і необхідності створення української незалежної помісної автокефальної церкви. Наші аргументи знаходять розуміння і підтримку, і я дуже вірю, що ми цього року зможемо дочекатись цього історичного рішення", – сказав Парубій.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: