fbpx
Сьогодні
15:58 27 Тра 2018

#SaveOlegSentsov: впиши своє місто та приєднайся до глобальної акції

1-2 червня у різних куточках світу буду виставляти Кремлю червону картку та оголошувати спільні вимоги для звільнення усіх політв'язнів.

Про це повідомляється організатори акції на сторінці Save Oleg Sentsov у Facebook.

Акцію адресовано:

1. До влади Росії: звільнити Олега Сенцова та всіх політичних в'язнів.

2. До G-7: винести питання звільнення Олега Сенцова та усіх політичних в'язнів на обговорення під час 44 самміту G-7, 8-9 червня в Канаді. Ініціювати окремий перемовний процес між Росією та Україною зі звільнення громадян України, які засуджені в Росії та окупованому Криму за політичними мотивами і виступити посередниками у таких перемовинах.

3. До влади країни (де проходить акція): у випадку, якщо вона приймає участь у заходах навколо Чемпіонату світу з футболу, а також в інших офіційних заходах, піднімати питання стану прав людини і політв'язнів в Росії та окупованому Криму.

4. До громадянського суспільства (країни, де проходить акція): підтримати лозунг "на чемпіонаті світу по футболу в Росії я вболіваю за політв'язнів".

5. До влади України: створити пост спецпредставника з прав українських політв'язнів, які утримуються в Росії та окупованому Криму.

"І якщо ми говоритимемо разом – ми зможемо ці питання зрушити", – пишуть організатори.

Перевірити, чи є ваше місто у списку міст, які беруть участь в глобальній акції, можна за посиланням: https://bit.ly/2sgFtv9

Якщо ви готові взяти на себе координацію акції у вашому місті, або долучитися до її організації – пишіть організаторам на електронну пошту: [email protected]

"Разом і до кінця" – як писав Олег Сенцов. До речі, він голодує вже 14 день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: