fbpx
Сьогодні
12:20 27 Тра 2018

На Дніпропетровщині пройшов перший Всеукраїнський конгрес старост об’єднаних громад

Фото: акмц.укр

На Січеславщині Дніпропетровської області за ініціативи обласного Центру розвитку місцевого самоврядування та за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» пройшов масштабний Всеукраїнський Конгрес старост ОТГ.

На Конгрес старост об'єднаних територіальних громад з'їхалися понад 200 старост з цілої України. Протягом двох днів старости ділилися досвідом і вирішували спільні проблеми.

«Старости громад – це неймовірно талановиті люди. Вони романтики децентралізації, завдяки їм створені громади, завдяки їм сьогодні стають успішними колись обездолені села, а тепер – вони з великою впевненістю крокують у майбутнє. Старости – це лідери громад», – поділилася директор Дніпропетровського ЦРМС Олена Тертишна.

Відтак, у рамках програми делегації відвідали старостинські округи Дніпропетровської області. Зокрема, про роль старости у розвитку безпеки можна буде дізнатися на практичній локації у Слобожанській ОТГ.

"Школа відома на усю Україну своїм інноваційним підходом до освіти – впровадженням STEM освіти. Діти презентували квадракоптери, телескоп, теплиці, сонячну електростанцію. Ми досі під враженням", – розповіла в.о. Нетребівського старостинського округу Томашпільської ОТГ Валентина Дубчик.

Окрім того, формуванню громадської думки щодо реалізації проектів делегація навчилася у Новоолександрівській ОТГ. На локації в Солонянській ОТГ обговорювали місію старости в розвитку освітнього, культурного та спортивного простору громади, а в Петриківській – брендування й розвитку креативних індустрій.

По завершенні старости обговорили все побачене й почуте й напрацювали резолюцію Конгресу, за яку й проголосували. У Резолюцію увійшли пропозиції визначення дати святкування Дня старости, проведення щорічного Конгресу, створення Асоціації старост у кожній області та інше.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: