fbpx
Сьогодні
Фото 10:01 27 Тра 2018

Кенсингтонський палац оприлюднив королівський герб Меган Маркл

Фото Reuters

Кенсінгтонський палац оприлюднив королівський герб герцогині Сассекської, в розробці якого Меган Маркл брала участь власноруч.

Про це повідомляє BuzzFeed.

"Герцогиня Сассекська проявила великий інтерес до розробки герба. Хороший геральдичний дизайн практично завжди простий, і герб герцогині Сассекської дуже добре підійшов до зібрання королівських гербів Великобританії", – зазначив головний герольдмейстер Англійської геральдичної колегії Томас Вудкок.

Повідомляється, що герб деяким чином відображає символіку Каліфорнії, де народилася Меган Маркл.

У центрі герба – щит, права частина якого пофарбована у блакитний колір, що нагадує про Тихий океан. Дві золоті смуги, що перетинають синю частину герба, символізують сонячні промені. Жовті маки, намальовані під щитом на зеленій траві, є офіційною квіткою штату Каліфорнія, а також символізують зростаючий в саду Кенсингтонського палацу клематис, який був вишитий і на весільній фаті Меган.

Лев зліва, що підтримує щит, є символом її чоловіка, герцога Сассекського, і датується 1603 роком, коли на англійський трон зійшов перший представник королівського дому Стюартів. Другий підтримувач щита відноситься вже до самої герцогині – це співочий птах з піднятими крилами і дзьобом, яка, як і три пір'їни на щиті, представляють важливість спілкування і силу слів.

Це традиційна розстановка: геральдичні знаки дружин членів королівської сім'ї найчастіше мають одного щитотримача, що відноситься до чоловіка, а другий представляє їх самих.

Щит вінчає корона, прикрашена двома хрестами, чотирма геральдичним ліліями і двома стилізованими листям полуниці. Згідно Королівському указу 1917 року, такий головний убір покладається на синів і дочок спадкоємця престолу.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: