fbpx
Сьогодні
16:55 27 Тра 2018

До НАТО - якнайшвидше: Польща заявила, що Альянс потребує Україну та Грузію

Україна та Грузія повинні стати членами НАТО так швидко, як це можливо.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак під час недільного засідання Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

"Пріоритетом польської політики є підтримка України і Грузії. На наше переконання, ці обидві країни намагаються якомога краще виконувати свої зобов'язання у рамках співпраці з НАТО. Ми переконані, що як Україна, так і Грузія мають якомога швидше вступити до НАТО", – підкреслив Блащак.

Міністр висловив сподівання, що Альянс активно в індивідуальному порядку розвиватиме співпрацю з країнами, які цього потребують. Він додав, що НАТО має прийняти позитивне рішення про надання Україні та Грузії Плану дій щодо членства в НАТО, що розглядалося ще 10 років тому в Бухаресті.

"Ми повинні підтримувати їх на цьому шляху, пам'ятаючи, що вони разом з Молдовою, є серед наших партнерів, які найбільше можуть постраждати від дестабілізації з боку Росії. Особливу увагу ми повинні звернути на сфери, які допоможуть їм посилити протидію російським деструктивним діям",- констатував польський міністр.

Блащак зазначив, що війська НАТО мають перевагу над російською армією кількісно і технологічно, але росіяни сьогодні краще підготовлені до класичної війни.

"НАТО лише зараз готується обороняти балтійські країни і Польщу завдяки вдалим рішенням, прийнятим на самітах в Уельсі та Варшаві. Тому ми віримо, що липневий саміт НАТО буде черговим кроком у напрямку відлякування й оборони, відновлення можливостей Альянсу вести широкомасштабні бойові дії",- підкреслив він.

Міністр додав, шо для цього необхідні нові елементи управління, зокрема нове командування НАТО наземного компоненту армійського рівня, у створенні якого Польща може взяти участь.

Він також наголосив, що Альянс потребує зараз більше сил високої готовності, створення більш детальних оборонних планів, і зміни військових навчань у відповідності до оборонних потреб.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: