fbpx
Сьогодні
13:42 26 Тра 2018

Вступ до НАТО - справа майбутнього: Столтенберг порадив Україні сфокусуватися на реформах

Фото: Reuters

Генеральний секретар НАТО порадив Україні зосередитися на реформах, вказавши, що перспектива можливого вступу до Альянсу є справою майбутнього.

Про це УНН повідомляє з посиланням на Польське радіо.

За словами Генсека НАТО, "зараз Україні слід зосередити увагу на реформах, тоді як перспектива можливого вступу до Альянсу є справою майбутнього". Однак він підкреслив, що це питання лише між НАТО та Україною, і жодна інша сторона не може узурпувати право голосу в цьому питанні.

Наше повідомлення таке: суверенне право кожної держави – вирішити, який шлях вона хоче обрати, в тому числі, як хотіла б захистити себе і до якого військового союзу належати… Росія тут нічого сказати не може. Ми не визнаємо ідею зон впливу, згідно з якою сильні країни мають право вирішувати, що їхні сусіди можуть чи не можуть зробити

Йєнс Столтенберг

Також він нагадав, що НАТО надає Україні політичну та практичну допомогу, а деякі союзні країни також надають двосторонню допомогу. "Ця допомога полягає у підтримці України у реформуванні збройних сил та в підготовці до євроатлантичної інтеграції", – пояснив Столтенберг.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: