fbpx
Сьогодні
15:56 25 Тра 2018

В Криму біля Феодосії знаходиться 6 ядерних боєголовок, - Джемілєв

Фото УНІАН

Росія завезла на територію окупованого Криму декілька ядерних боєголовок, де тримає їх під посиленою охороною.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"З приводу ядерного арсеналу. Ні наша розвідка, ні розвідка НАТО чітко не підтверджують його наявності в Криму. Вони говорять, що таке може бути, але доказів поки що немає. Проте, у нас є інформація з місця, а також від джерела з Москви про те, що у них там уже є ядерні боєголовки", – зазначив Джемілєв.

За його словами, з перших днів після окупації Криму, місцева "влада" в терміновому порядку почала реставрувати ядерну базу, яка була залишена після підписання Будапештського меморандуму.

"Спочатку туди могли заїжджати вантажники, які возили матеріали, у тому числі, кримські татари. Але на якомусь етапі всіх цих робітників усунули і залучали людей, привезених з Росії", – розповів лідер кримських татар.

Зараз на об'єкті встановлено потрійне кільце посиленої охорони з відеоспостереженням.

"Люди ходять там з лічильниками Гейгера (детекторами радіоактивного випромінювання – ред.) і перевіряють радіоактивний фон. Це, так би мовити, непрямі підтвердження, що там є ядерна зброя", – наголосив він.

Крім того, додав Джемілєв, "джерело з Москви підтвердило, що там уже є шість ядерних боєголовок". Він уточнив, що об'єкт розташований недалеко від Феодосії в гаю Кизилташ, де раніше було ядерне сховище.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: