fbpx
Сьогодні
16:17 25 Тра 2018

Трагедія MH17: НАТО і ЄС закликали Росію визнати провину

Фото Reuters

Генсек НАТО Йенс Столтенберг і глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні закликали Росію взяти на себе відповідальність за катастрофу пасажирського літака рейсу MH17 на сході України і допомагати в розслідуванні трагедії.

Відповідну заяву оприлюднила прес-служба генсека альянсу.

"Я закликаю Росію визнати відповідальність і, згідно з резолюцією РБ ООН 2166, в повному обсязі співпрацювати в рамках всіх ініціатив, спрямованих на визначення винних", – йдеться в заяві.

Столтенберг нагадав, що "Нідерланди і Австралія оголосили, що вважають Росію відповідальною за роль, зіграну в випадку зі збитим літаком MH17 17 липня 2014 року".

Генсек альянсу висловив сподівання, що винні в аварії авіалайнера будуть притягнуті до відповідальності.

З аналогічним закликом до Російської Федерації звернулася і високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини.

"Євросоюз знову заявляє про повну підтримку резолюції РБ ООН 2166, яка вимагає, щоб ті, хто винен у катастрофі з літаком рейсу MH17, були притягнуті до відповідальності ", – йдеться в її заяві.

Таким чином Євросоюз закликає Росію взяти на себе відповідальність (за роль в катастрофі MH17, – ред.) і повністю співпрацювати, щоб встановити остаточну відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: