fbpx
Сьогодні
15:46 25 Тра 2018

Дангадзе дав свідчення проти Саакашвілі у справі з Курченком, - ЗМІ

Керівник київського обласного осередку партії "Рух нових сил" Северіон Дангадзе був випущений  з-під варти за свідчення проти екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерело у Генеральній прокуратурі.

За даними джерела, Дангадзе пішов на угоду зі слідством та розповів їм все, що знає про відносини Саакашвілі та олігарха-втікача Сергія Курченка.

"Згідно правил Євросуду, особа, що уклала угоду зі слідством і претендує на умовний термін покарання, не може далі утримуватися в СІЗО", – зазначив співрозмовник видання.

Дангадзе нібито повністю підтвердив факт співпраці лідера "Руху нових сил" Саакашвілі з Курченком.

Напередодні адвокат Дангадзе Руслан Чорнолуцький сказав, що мало бути підготовче засідання Печерського райсуду, але Дангадзе відмовився від адвокатів – тому команді адвокатів, якою він керує, не відомо, чим воно завершилося .

"Знаємо, що була рокіровка з приміщеннями… Навмисно його повезли в інше приміщення", – сказав Чорнолуцький.

Він припустив, що судове засідання відбулося в закритому режимі. "Відпустили чи ні не знаємо", – казав адвокат.

Народний депутат Юрій Дерев'янко, який входить у партії "Рух нових сил", припустив, що "вони зламали" Дангадзе і отримують від нього те, що хочуть.

5 грудня 2017 року Северіона Дангадзе арештували на 60 діб без права застави за підозрою в державній зраді та співпраці з членами організованого злочинного угрупування.

29 березня 2018 року Печерський райсуд Києва знову продовжив на 2 місяці арешт Дангадзе у справі, в якій фігурує й Міхеїл Саакашвілі, якого вже видворили з України.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: